Skip to content
september 7, 2012 / finanscarl

Vad behöver man ett factoringbolag till?

Det finns ett par factoringbolag i Sverige därtill även i Europa som du kan sälja dina fakturor till. Det kan tyvärr vara svårt att veta vilket factoringbolag ni skall bestämma sig för, det är på grund av detta skrev jag den här artikeln, som en liten vägvisare vad man måste grubbla på innan man säljer sina fakturor till första bästa.

Har du planer på att sälja fakturor flera gånger?

Kolla över ditt företags ekonomikaplan och kolla utifall du känner på dig att du kommer att erfordra sälja fler fakturor i framtiden. Om du kommer fram till att sälja fakturor bara är en nödlösning för dig och ditt företag just nu så behöver du inte lägga lika mycket innebörd vid valet som du måste implementera om du har för syfte att sälja fakturor även någon gång i framtiden. Orsaken till det är att du bör upprätta en god affärsrelation med det småföretagare du har planer på att ha långvariga relationer med. Om det bara är en snabb deal är det istället inte lika precist.

Vem ska du sälja dina fakturor till?

Vad är ditt mål med att sälja fakturor är det för att du vill ha pengar så snabbt som potentiellt eller vill du betala så lite som rimligt till factoringbolagen. Om du anser att du ska få betalat för din faktura så raskt som rimligt så ska du leta efter factoringbolag som utlovar att betala slantar inom 24 timmar eller snabbare, det varierar sig lite mellan företagen på marknaden och man ska det är på grund av detta man ska välja det snabbaste alternativet om det bara är det som har en betydelse. Känner du att du vill kvarhålla så väldans mycket som potentiellt av fakturan ska du leta efter factoringbolag på marknaden som endast tar 3-5% i avgift för att köpa fakturor, billigare är så kommer man inte undan, i så fall är det något skumt på g.

Hur ser din faktura ut?

Vad är tillståndet på de eller den fakturan som som du ska sälja, har förfallodatumet gått ut eller är det långt kvar till förfallodatumet? Om förfallodatumet har gått ut så finns det inte lika många factoringbolag att välja mellan, då flera inte godtar det. Om du inte kan hitta någon som vill beställa din faktura när förfallodatumet har gått ut så ska du anlita ett inkassoföretag.

Annonser
%d bloggare gillar detta: