Skip to content
september 3, 2012 / finanscarl

Fördelar med ett inkassoföretag

Efter att ens klient ej bekostar fakturan inom utsatt tid så vill man förstås ta det hela vidare genom att anhålla om att få tillbaka pengarna som personen/företaget är skyldigt. Det här är komplicerat att göra på egen hand om man inte har tillgång till juridisk hjälp eller en avdelning på företaget som kan ta hand om ärendet. Hos en normal småföretagare som inte har jurister och advokater till sitt förfogande som måste man få hjälp från annat håll. I Sverige har vi först och främst Kronofogden som handhar om inkasso ärenden, de är bra och vettiga. Men man har även valet att utse ett inkassoföretag som tar hand om hela rättegången vilket medför att du inte tvingas vara lika involverad i den rättsvetenskapliga utvecklingen som är följden efter det att en faktura har gått ut.

Olika typer av inkassoföretag

De privata inkassoföretagen är ofta finansbolag som på samma gång har en hel del andra sorter av ekonomiska tjänster och lösningar. De har tillgång till omfattande juridiska avdelningar med hög skicklighet som kan bistå med hjälp till dig i den juridiska processen om det skulle gå så långt. Differensen med att anlita ett enskilt inkassoföretag är att ditt ärende kan vara lite mer lågmält och den juridiska vetskapen är oftast professionellare och bättre. Orsak? Mer omfattande löner på privata finansbolag vilket behagar noblessen av jurister och advokater.

Det som är perfekt med att anställa ett inkassoföretag är att de handhar allt arbete för dig, och i slutändan så får pengarna från personen/företaget som har inte har betalat.
Det dåliga är att det krävs lite tid i den juridiska processen för den här typen av ärenden det kommer med andra ord att ta sitt tag innan du får pengarna som personen/företaget är skyldigt dig. Plus att det privata inkassoföretaget ej idkar en välgörenhet så det ska även ha betalt för sitt arbete. Inte tillräckligt med att du får kundens stålar veckor utefter bestämd tid det är också en liten summa av vad som fastställdes, men jag tycker att det i vilket fall är lukrativt att anställ ett inkassoföretag för i situationer där kunden inte har betalat. Valet är ju att ej få några penningar alls, vilket inte alls är bra. Så det är bättra att sälja sin faktura.

Förhållningssätt av inkassoföretaget

Det är vitalt att ditt inkassoföretag efterlever lagen och ej utnyttjar sig av personliga hot eller påhopp för att på så vis erhålla din skuld. Det kan bara ha dåliga effekter på ditt företag om du skulle råka komma i en sån sakläge. Var noggrann med att besiktiga ett inkassoföretags metoder i förväg du anställer dem för att vara säker att de efterlever lagen. Inkassoföretag måste efterleva inkassolagen.

Annonser
%d bloggare gillar detta: