Skip to content
september 1, 2012 / finanscarl

Fakturaköp

Många vet inte om att man kan sälja fakturor eller varför man ska göra det, den här artikeln kommer förklara utförligt fördelarna med att sälja fakturor och hur man går tillväga för att göra det.

Faktura

Faktura

Fakturaköp är ett ganska nytt fenomen eller man kan säga att det är en ny typ av affärsmodell för det finns finansbolag som köper fakturor mot en avgift av företagare för att de kan tjäna pengar på det, nu undrar du kanske varför? Anledningen till att man som företagare vill sälja en faktura är oftast för att klienten inte betalar i tid och man måste ha in kapital i företaget för att betala sina egna utgifter man kan därför inte vänta på en rättsprocess som ger dig rätt till pengarna utan man vill pengar direkt.

Det är här factoringbolagen kommer in i bilden, de köper dina fakturor och sedan pressar de betalningsansvarige på pengarna. Factoringbolag har kunskapen att på ett lagligt sätt pressa personer på pengar, de har kompetensen och personalen till det något som en ensam företagare oftast inte har. Factoringbolagen tjänar pengar på avgiften som går till dem när fakturan väl blir betald. Fördelen är således att man som företagare kan få pengarna från fakturan även fast kunden inte betalar du får istället betalt av factoringbolagen som köper dina fakturor. Nackdelen är att dessa bolagen tar en viss % av fakturans värde i betalning för att köpa fakturan, vilket betyder att du inte får ut fulla värdet av fakturan i betalning. Men om du verkligen behöver ha in kapital i rörelsen eller har stött på en kund som vägrar betala men du orkar inte processa mot kunden då det tar mycket tid och kraft så kan du enkelt sälja fakturan och i vilket fall nästan få ut hela värdet för den.

Fakturaköp

Fakturaköp har blivit ett stort affärsområde de senaste åren och det kommer fler och fler factoringbolag in på marknaden som tillhandahåller fakturaköp som tjänst och även fler finansiella tjänster. Det kan vara lite svårt att avgöra vilket factoringbolag som passar dig, om du vill ha ett bra tips kan du kolla in den här hemsidan där de tipsar om ett bra factoringbolag som kan hjälpa dig redan idag.

Att sälja sin faktura tar inte lång tid, de flesta aktörer på marknaden hävdar att du kan ha pengarna på ditt konto redan dagen efter det att du har sålt din faktura till dem. Detta är väldigt bra och de flesta håller faktiskt det de lovar, så om du behöver ha in kapital i slutet av månaden och en kund inte har betalat sin räkning ännu så vet du nu om att möjligheten finns att sälja din faktura till ett factoringbolag för att på så vis få in kapital.

Läs mer om fakturaköp här:

http://www.factoringgruppen.se/fakturakop

http://säljafakturor.nu/fakturakop

Annonser
%d bloggare gillar detta: